Hovedmålet for bransjeprogrammet er at bedriftene skal arbeide med målsettingen om å redusere sykefraværet og frafallet i næringsmiddelindustrien.
Bedriftene er nå i gang med å etablere bedriftsgruppe som består av ledelse, tillitsvalgte og/eller verneombud og andre aktuelle arbeidstakere og ledere. Denne gruppen skal arbeide videre med ett eller flere av følgende tiltak: Ergonomi/ensidig gjentagende arbeid, forebyggende HMS-arbeid, språk, kultur og holdninger og opplæring av mellomledere.
I løpet av februar skal jeg ha besøkt alle bedriftene for å bidra med at det etableres prosjektgruppe lokalt og at det lages handlingsplan for arbeidet fremover, sier Slettebø. Neste samling for alle bedriftene vil gjennomføres medio februar.
Samarbeider med AFI
Arbeidsgruppen vil samarbeide med AFI for å finne frem til tiltak under IA-Bransjeprogrammets målsetting som kan egne seg for deling til andre virksomheter eller bransjer i næringsmiddelindustrien. AFI skal i denne forbindelse delta i flere av bedriftenes arbeid med bransjeprogrammet.
For øvrig skal alle bedriftene være med i en spørreundersøkelse som STAMI gjennomfører og som omhandler kartlegging av arbeidsmiljøforhold i bransjen.
Disse bedriftene er med:
- Lerøy Norway Seafoods AS
- Insula As Båtsfjord
- Cermaq Norway AS
- Ellingsen Seafood AS
- Kavli Q- meieriene, Jæren
- Synnøve Finden AS, Alvdal
- Nortura SA Tynset
- Nortura SA Steinkjer
- Fatland AS, Sandefjord
- Stange Kylling
- Norfersk AS
- Stabburet AS, Fredrikstad