Melvin og Melissa
Programmet Melvin og Melissa består av fire korte e-læringsmoduler på 5-10 minutter som kan gjennomføres på alle digitale plattformer.
Programmet Melvin og Melissa består av fire korte e-læringsmoduler på 5-10 minutter som kan gjennomføres på alle digitale plattformer.
Temaene er melstøv, sikkerhet, ergonomi og arbeidsmiljø. Målet med opplæringen er å redusere helsebelastningen i baker- og konditorbransjen, og på den måten redusere sykefraværet og øke jobbnærværet. E-læringsprogrammet skal også bidra til å sikre gode HMS-holdninger hos ledere og ansatte i bransjen.
Melvin og Melissa er nå også blitt en del av baker- og konditorbransjens nettbaserte grunnkurs i HMS for arbeidsgivere/ledere, verneombud, (VO) og arbeidsmiljøutvalg, (AMU). Det nettbaserte og bransjetilpassete kurset ble lansert våren 2018 og tar opp aktuelle arbeidsmiljøutfordringene i baker- og konditorbransjen som blant annet melstøv og ergonomi.
Melvin og Melissa er utviklet i samarbeid med arbeidslivsredaksjonen i Gyldendal Norsk Forlag, NNN og NHO Mat og Drikke/BKLF. Prosjektet er finansiert av NHOs Arbeidsmiljøfond.
Det nettbaserte kurset gir VO og AMU- medlemmer i bransjen den nødvendige kunnskap for at de kan utføre sine verv på en forsvarlig måte jf. arbeidsmiljøloven §§ 6-5 første ledd og 7-4. Kurset kan også benyttes av arbeidsgivere og ledere som vil oppfylle lovens krav til HMS-opplæring for arbeidsgivere, jfr. Arbeidsmiljøloven § 3-5.
Her finner du det nettbaserte grunnkurset i HMS for baker- og konditorbransjen
Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?