134 - Kjøttindustrien

Publisert

|

Sist endret

Forhandlingsresultatet på overenskomst nr. 134 - Kjøttindustrien ble godkjent i uravstemning 27. mai. Det betyr at lokale lønnsforhandlinger kan starte.

Partene, NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), ble blant annet enige om følgende punkter:

  • Økning av minstelønnssatsen/garantilønnen til 216,15 kroner inklusiv det generelle tillegget (virkning fra 1. mai 2024)
  • Generelt tillegg til alle på 7,00 kroner (virkning fra 1. mai 2024)
  • Justering av 1 års ansiennitet til kr. 4,50 pr. time (virkning fra 1. mai 2024)
  • Justering av fagbrevtillegg til kr. 14,50 pr. time (virkning fra 1. mai 2024)

Forhandlingsresultatet ble godkjent i uravstemning 27. mai 2024 og lokale lønnsforhandlinger kan starte.

På Arbinn finner du mer informasjon om lokale lønnsforhandlinger

Enighetsprotokollen kan du lese her.

Har du spørsmål, kan du ta kontakt på vår tarifftelefon 23 08 86 99.

Du finner tariffavtalen for kjøttindustrien hos Lovdata

Forhandlingsutvalget for tariffoppgjøret 2024 består av:

Brede Dokken, Nortura SA
Fred Bakkejord, Nortura SA
Asle Løvik, Orkla Foods Norge AS
Bernt Hilstad, Grilstad AS
Jørn Reinhardsen, Furuseth AS
Hanne Sætherø, Finsbråten AS/Leiv Vidar AS 

Resultater fra tidligere oppgjør på 134 Kjøttindustrien:

Lønnsoppgjøret 2025 - hva betyr det for din bedrift?

Her finner du en oversikt over alle avtaler omfattet av mellomoppgjøret i 2025 

Rammen for oppgjøret 2025 anslår en årslønnsvekst på 4,4 prosent.

Elementene i rammen er som følger:

  • Overheng: 1,6
  • Tarifftillegg: 1,3
  • Glidning (lokale forhandlinger):1,5
  • Ramme: 4,4

Her finner du Riksmeklers møtebok/protokoll av 21. mars 2025 fra oppgjøret med LO

Her finner du Riksmeklers møtebok av 21. mars 2025 fra oppgjøret med YS 

Ifølge Riksmeklerens møtebok fordeler elementene seg slik:

  1. Generelt tillegg: 5 kroner pr time.
  2. Særskilt tillegg: 2 kroner pr time (til overenskomster som ligger under 90 prosent av industrisnittet).
  3. Ytterligere tillegg: 2 kroner pr time (for tariffavtaler uten lokal forhandlingsrett u. 90 pst. av ind.) 

En gjennomsnittlig industriarbeiderlønn er på 606.625,50- kr, dvs. en timelønn på kroner 311,09 (gjennomsnitt i 2024).

For NHO Mat og Drikkes medlemsbedrifter er det kun tilleggene i møtebokens pkt. 1 og evt. pkt. 2 som er aktuelle.

Nedenfor ser du hvilke overenskomster som ligger under 90 prosent av industrisnittet, og hvor pkt. 2 således er aktuelt. Bedrifter som er omfattet av disse overenskomstene skal betale totalt kr 7,- pr time:

  • 131 Egg- og fjærfekjøttindustrien
  • 133 Baker- og konditoroverenskomsten
  • 370 Naturbruksoverenskomsten
  • 521 Dyrepleiere og klinikkassistenter
  • 525 Jordbruk og Gartneri
Regulering av minstelønnssats i NNN avtalene

Minstelønnssatsen i alle NHO Mat og Drikkes overenskomster med NNN er oppregulert med 9,81. Den nye minstelønnssats er nå kr 225,96 pr time.
Alle tillegg gis med virkning fra 1. april 2025.

Mer informasjon om sammenhengen mellom økningen av minstelønnssats i NNN-avtalene og det generelle tillegget finner du her

Om lokale forhandlinger

Oppgjøret skal vedtas den 30. april 2025. Lokale forhandlinger kan derfor ikke igangsettes før etter denne datoen. Når oppgjøret er vedtatt, er det viktig at det gjennomføres lokale forhandlinger i samtlige bedrifter, og at bedriften følger de retningslinjer som er hjemlet i den enkelte overenskomst. Vi understreker at forhandlingene skal være reelle, og det skal skrives protokoll fra disse. Protokollen skal sendes inn til NHO Mat og Drikke.

Mer informasjon om lokale forhandlinger finner du på Arbinn

2022

I tillegg til å fjerne bestemmelsen om avlønning av sommerferievikarer og nedsettelse av to utvalg i tariffperioden, som skal fokusere på hhv lokale forhandlinger og overenskomstens struktur, ble NHO Mat og Drikke og NNN blant annet enige om følgende punkter:  

  • Økning av minstelønnssatsen/garantilønnen til 199,78 kroner inklusiv det generelle tillegget (virkning fra 1. mai 2022) 
  • Generelt tillegg til alle på 4,00 kroner (virkning fra 1. mai 2022)
  • Justering av fagbrevtillegg med kr. 2,00 fra kr. 11,00 til kr. 13,00 (virkning fra 1. mai 2022) Økningen i fagbrevtillegget gis utgående effekt. 
  • Arbeid etter ordinær arbeidstid, mellom kl. 18:00 og kl. 21:00, betales et tillegg på  
    kr. 34,- pr. time. 

Den 08. juni 2022 mottok NHO Mat og Drikke beskjed fra Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) om at forhandlingsresultatet på overenskomst 134 - Kjøttindustrien er vedtatt etter uravstemning.

Dette betyr at utbetalinger som følger av enighetsprotokollen kan utføres, og at bedriftene kan starte lokale lønnsforhandlinger. Ønsker du mer informasjon om lokale lønnsforhandlinger, kan du lese mer på arbinn.no.  

Enighetsprotokollen kan du lese her. 

Har du spørsmål, kan du ta kontakt på vår tarifftelefon 23 08 86 99. 

Her finner du gjeldende overenskomst med utløpsdato 30. april 2024.

Forhandlingsutvalget for tariffoppgjøret 2024 består av:

Brede Dokken, Nortura SA
Fred Bakkejord, Nortura SA
Asle Løvik, Orkla Foods Norge AS
Bernt Hilstad, Grilstad AS
Jørn Reinhardsen, Furuseth AS
Hanne Sætherø, Finsbråten AS/Leiv Vidar AS 

 

Ved spørsmål ta kontakt med forhandlingsansvarlig:

Portrettfoto av Heide

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: