134 - Kjøttindustrien
Forhandlingsresultatet på overenskomst nr. 134 - Kjøttindustrien ble godkjent i uravstemning 27. mai. Det betyr at lokale lønnsforhandlinger kan starte.
Forhandlingsresultatet på overenskomst nr. 134 - Kjøttindustrien ble godkjent i uravstemning 27. mai. Det betyr at lokale lønnsforhandlinger kan starte.
Partene, NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), ble blant annet enige om følgende punkter:
Forhandlingsresultatet ble godkjent i uravstemning 27. mai 2024 og lokale lønnsforhandlinger kan starte.
På Arbinn finner du mer informasjon om lokale lønnsforhandlinger
Enighetsprotokollen kan du lese her.
Har du spørsmål, kan du ta kontakt på vår tarifftelefon 23 08 86 99.
Du finner tariffavtalen for kjøttindustrien hos Lovdata
Brede Dokken, Nortura SA
Fred Bakkejord, Nortura SA
Asle Løvik, Orkla Foods Norge AS
Bernt Hilstad, Grilstad AS
Jørn Reinhardsen, Furuseth AS
Hanne Sætherø, Finsbråten AS/Leiv Vidar AS
Resultater fra tidligere oppgjør på 134 Kjøttindustrien:
Her finner du en oversikt over alle avtaler omfattet av mellomoppgjøret i 2025
Rammen for oppgjøret 2025 anslår en årslønnsvekst på 4,4 prosent.
Elementene i rammen er som følger:
Her finner du Riksmeklers møtebok/protokoll av 21. mars 2025 fra oppgjøret med LO
Her finner du Riksmeklers møtebok av 21. mars 2025 fra oppgjøret med YS
Ifølge Riksmeklerens møtebok fordeler elementene seg slik:
En gjennomsnittlig industriarbeiderlønn er på 606.625,50- kr, dvs. en timelønn på kroner 311,09 (gjennomsnitt i 2024).
For NHO Mat og Drikkes medlemsbedrifter er det kun tilleggene i møtebokens pkt. 1 og evt. pkt. 2 som er aktuelle.
Nedenfor ser du hvilke overenskomster som ligger under 90 prosent av industrisnittet, og hvor pkt. 2 således er aktuelt. Bedrifter som er omfattet av disse overenskomstene skal betale totalt kr 7,- pr time:
Minstelønnssatsen i alle NHO Mat og Drikkes overenskomster med NNN er oppregulert med 9,81. Den nye minstelønnssats er nå kr 225,96 pr time.
Alle tillegg gis med virkning fra 1. april 2025.
Oppgjøret skal vedtas den 30. april 2025. Lokale forhandlinger kan derfor ikke igangsettes før etter denne datoen. Når oppgjøret er vedtatt, er det viktig at det gjennomføres lokale forhandlinger i samtlige bedrifter, og at bedriften følger de retningslinjer som er hjemlet i den enkelte overenskomst. Vi understreker at forhandlingene skal være reelle, og det skal skrives protokoll fra disse. Protokollen skal sendes inn til NHO Mat og Drikke.
I tillegg til å fjerne bestemmelsen om avlønning av sommerferievikarer og nedsettelse av to utvalg i tariffperioden, som skal fokusere på hhv lokale forhandlinger og overenskomstens struktur, ble NHO Mat og Drikke og NNN blant annet enige om følgende punkter:
Den 08. juni 2022 mottok NHO Mat og Drikke beskjed fra Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) om at forhandlingsresultatet på overenskomst 134 - Kjøttindustrien er vedtatt etter uravstemning.
Dette betyr at utbetalinger som følger av enighetsprotokollen kan utføres, og at bedriftene kan starte lokale lønnsforhandlinger. Ønsker du mer informasjon om lokale lønnsforhandlinger, kan du lese mer på arbinn.no.
Enighetsprotokollen kan du lese her.
Har du spørsmål, kan du ta kontakt på vår tarifftelefon 23 08 86 99.
Her finner du gjeldende overenskomst med utløpsdato 30. april 2024.
Brede Dokken, Nortura SA
Fred Bakkejord, Nortura SA
Asle Løvik, Orkla Foods Norge AS
Bernt Hilstad, Grilstad AS
Jørn Reinhardsen, Furuseth AS
Hanne Sætherø, Finsbråten AS/Leiv Vidar AS
Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?