Bedret markedssituasjon og noe lysere utsikter
I NHOs medlemsundersøkelse for juli rapporterer medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke om en bedret situasjon. Dermed fortsetter markedssituasjonen å forbedre seg for fjerde måned på rad.
266 resultater
I NHOs medlemsundersøkelse for juli rapporterer medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke om en bedret situasjon. Dermed fortsetter markedssituasjonen å forbedre seg for fjerde måned på rad.
Landbruks- og matdepartementet (LMD) har besluttet en utvidet overgangsordning for bakepotet og industripotet slik at aktørene kan tilpasse seg det nye tollregimet.
I et nylig oversendt brev ber NHO regjeringen om bedre styring og økt kapasitet i Norges europaarbeid.
Forhandlingsresultatet overenskomst 158 - Overenskomst for vin og brennevinsbransjen ble godkjent i uravstemning 27. mai. Det betyr at lokale lønnsforhandlinger kan starte.
Forhandlingsresultatet på overenskomst nr. 198 Tekniske funksjonærer ble godkjent i uravstemning 20. juni. Det betyr at lokale lønnsforhandlinger kan starte.
I arbeidet med ny opplæringslov og forskrift til denne har det vært mye usikkerhet knyttet til opplæringskontorenes fremtidige rolle i fag- og yrkesopplæringen. I første utkast til forskrift var opplæringskontorene ikke nevnt med et ord, og en endelig avklaring på dette kom først når den nye forskriften til opplæringsloven ble offentliggjort 3.juni.
NHO Mat og Drikke arrangerer tre debatter på Arendalsuka som alle tar opp sentrale spørsmål for mat- og drikkenæringens rammevilkår. NHO Mat og Drikke er i tillegg invitert til å delta på fremleggelsen av de nye norske kostholdsrådene som er en del av Arendalsukas hovedprogram.
Konkurransetilsynets kartlegging av de tre dominerende dagligvaregrupperingenes innkjøpsbetingelser i 2023 viser at innkjøpsprisene blir stadig likere.
Den 13. juni 2024 ble det enighet i forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og Fellesforbundet.
- Å anklage matindustrien for å ønske å "ta livet av" kundene sine, er å sette hele problemet på hodet, sier Petter Haas Brubakk i forbindelse med publiseringen av en ny rapport fra WHO Europa som knytter ultraprosessert mat, tobakk, alkohol og fossile brensler til millioner av dødsfall hvert år.