NHO Mat og Drikkes årskonferanse 2024

Ingen deltakeravgift

Kosthold og folkehelse

Meninger om hva som er et sunt kosthold og hvordan vi kan legge til rette for en bedre folkehelse er noe som opptar både politikere, helsemyndigheter og aktørene i matbransjen. I tillegg skal ikke maten bare smake godt, holde oss friske og gjøre oss mette, den skal også være bra for klimaet, støtte opp om den norske bonden og ha lang holdbarhet for å unngå matsvinn.

Samfunnsdebatten om kosthold og helse har alltid hatt en plass i de redaktørstyrte mediene, men i nyere tid har sosiale medier blitt en stadig viktigere arena også for disse temaene. Debatten har blitt mer intens, går ofte på tvers av myndighetenes kostråd og har tidvis en undertone der matbransjens hensikter og motiver mistenkeliggjøres.

Mat- og drikkeindustrien befinner seg i en spagat mellom forbrukernes krav og forventninger på den ene siden og myndighetenes målsetninger på den andre. Hvordan skal denne industrien navigere i dette krevende landskapet, og hva betyr dette for aktørene i verdikjeden for mat og drikke?

Hold av datoen! Meld deg på! Du kan glede deg til en interessant dag på Røverstaden i Oslo tirsdag 5. november!

Programmet oppdateres fortløpende

Her kan du lese mer om NHO Mat og Drikkes arbeid med kosthold og folkehelse.

Program for dagen

11:00 Registrering og enkel servering
Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke, er dagens konferansier. Han vil få god hjelp av Nils Brenna som blant annet er kjent som programleder i podkasten Big 5 sammen med Harald Eia. Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, ønsker velkommen. Videre vil Richard Tellström, en av Sveriges fremste eksperter på matkultur og måltidshistorie reflektere over samfunnsdebatten i fortid og nåtid. Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Usman Ahmad Mushtaq forteller om myndighetenes arbeid på folkehelseområdet. Tre bedrifter avslutter siste del med å dele av sine erfaringer med å stå i diverse spagater når man skal ta strategiske valg for egen virksomhet.
13:00 Pause
Ingunn Midtun Godal, administrerende direktør i Mattilsynet, kommer for å fortelle om matregulatoriske forhold. Hanne Fjerdingby Olsen, førsteamanuensis ved NMBU, vil dele sin kunnskap om miljø og sosial bærekraft knyttet til mat- og drikkeproduksjon. Eva Veiseth-Kent er forskningssjef hos Nofima. Hun vil fortelle om forskning på nye ingredienser, prosesser, ressursutnyttelse med mer. Du vil også få høre Åshild Woldstad fra Mat og Helse i Skolen som vil gi en innføring i hvordan det står til med matlagingskunnskapen i skolen i dag.
14:20 Pause
Vi har fått med oss Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet som vil dele sine erfaringer om å stå i debattene i dagens mediebilde. Will Surman kommer fra FoodDrinkEurope og vil fortelle om hvordan situasjonen er i resten av Europa på dette området. Vi har fått med oss nyhetsredaktør i Aftenposten, Tone Tveøy Strøm-Gundersen, som vil si noe om hvordan redaktørstyrte medier velger sakene som kommer på trykk. Lars Svendsen, filosof og forfatter, reflekterer over enkeltindividets rett til å ta ukloke valg.
15:40 Servering og sosialt samvær

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Nina Skjelbred, administrasjonskonsulent i NHO Mat og Drikke

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: