Seminar: Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold

Velkommen til faglig påfyll til arbeidet med reduksjon av mettet fett, tilsatt sukker og salt i kostholdet gjennom intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold. 

Bildebank NHO MD, Matvarer Norge. Foto: Ilja C. Hendel for NHO Mat og Drikke

Arrangementet gjennomføres med fysisk oppmøte i Næringslivets hus. 
Det vil imidlertid være mulig å følge innleggene digitalt via en enkel Teams-løsning forbeholdt aktører med svært lang reisevei, etter nærmere avtale. 

Deltagelsen er gratis og forbeholdt aktørene i intensjonsavtalen.
Servering av enkel lunsj.

Program:
  • Velkommen v/ Petter Haas Brubakk, NHO Mat og Drikke
     
  • Nye kostråd 2024, v/Ole Berg, Helsedirektoratet 
    Hva sier kostrådene om hhv. salt, sukker og mettet fett?
    Hva er tilsatt vs. fritt sukker?
    Oppdatering av ulike retningslinjer, veiledere og forbrukerinformasjon
    Kampanjer, informasjon og deltakelse i samfunnsdebatten 
  • Utviklingen i norsk kosthold 2024 v/Britt Lande, Helsedirektoratet 
  • Kostholdsundersøkelsen Norkost 4 v/ Lene Frost Andersen, UiO 
    Dypdykk i Norkost4-rapporten med fokus på kilder til inntak av salt, tilsatt sukker og mettet fett
  • Saltpartnerskapet 2019–2021 - Framdrift og måloppnåelse, v/ Anne Hatløy, Fafo 
  • Strategi for å bedre jodstatus i befolkningen v/Gry Hay, Helsedirektoratet, Marianne Hope Abel, FHI og Jorån Østerholt Dalane, Mattilsynet 
  • Revisjon av Nøkkelhullet v/Olga Soleng, Mattilsynet 
  • Intensjonsavtalens utmerkelser for godt utført arbeid
    Korte presentasjoner av aktuelle nominasjoner: 
    • Elisabeth Hurum, Fjorland AS
    • Marte Gjeitung Byfuglien, Mills AS
    • Ingvill Måkestad Bovim, Rema 1000

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: