Arrangementet gjennomføres med fysisk oppmøte i Næringslivets hus.
Det vil imidlertid være mulig å følge innleggene digitalt via en enkel Teams-løsning forbeholdt aktører med svært lang reisevei, etter nærmere avtale.
Deltagelsen er gratis og forbeholdt aktørene i intensjonsavtalen.
Servering av enkel lunsj.
Program:
- Velkommen v/ Petter Haas Brubakk, NHO Mat og Drikke
- Nye kostråd 2024, v/Ole Berg, Helsedirektoratet
Hva sier kostrådene om hhv. salt, sukker og mettet fett?
Hva er tilsatt vs. fritt sukker?
Oppdatering av ulike retningslinjer, veiledere og forbrukerinformasjon
Kampanjer, informasjon og deltakelse i samfunnsdebatten
- Utviklingen i norsk kosthold 2024 v/Britt Lande, Helsedirektoratet
- Kostholdsundersøkelsen Norkost 4 v/ Lene Frost Andersen, UiO
Dypdykk i Norkost4-rapporten med fokus på kilder til inntak av salt, tilsatt sukker og mettet fett
- Saltpartnerskapet 2019–2021 - Framdrift og måloppnåelse, v/ Anne Hatløy, Fafo
- Strategi for å bedre jodstatus i befolkningen v/Gry Hay, Helsedirektoratet, Marianne Hope Abel, FHI og Jorån Østerholt Dalane, Mattilsynet
- Revisjon av Nøkkelhullet v/Olga Soleng, Mattilsynet
- Intensjonsavtalens utmerkelser for godt utført arbeid
Korte presentasjoner av aktuelle nominasjoner:- Elisabeth Hurum, Fjorland AS
- Marte Gjeitung Byfuglien, Mills AS
- Ingvill Måkestad Bovim, Rema 1000