NHO Nettkurs: Grunnkurs i HMS for baker- og konditorbransjen

Hender som elter en deig

NHO Nettkurs: Grunnkurs i HMS for baker- og konditorbransjen. Foto: BKLF - Jon-Are Berg Jacobsen.

Kurset skal gi verneombud (VO) og arbeidsmiljøutvalgets medlemmer (AMU-) og arbeidsgivere og ledere i bransjen, tilstrekkelig kunnskap til å utøve sine funksjoner i henhold til arbeidsmiljølovens krav.

Praktisk informasjon

24. mai 2018–24. mai 2031
Nettkurs Her kan du prøve en liten del av kurset
NHO-medlem kr 3400,- Ikke NHO-medlem kr 4200,- (Priser eks mva)
Portrettfoto av Per Christian Samson

- Nettkurset til NHO er den mest effektive løsningen jeg har prøvd så langt. Det er bransjetilpasningen som gjør det relevant. Nettløsningen gjør at du kan ta kurset i eget tempo, noe som er viktig i en travel hverdag hvor et 40 timers kurs kan bli vanskelig å gjennomføre, sier Per Christian Samson som er produktsjef i W. B. Samson. Foto: W. B. Samson.

Arbeidsmiljøloven bestemmer at verneombud og AMU-medlemmer skal ha den opplæring som er nødvendig for å utføre vervet sitt på en forsvarlig måte. Lovens forskrift (Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, § 3-19) bestemmer at VO og medlemmer av AMU skal ha en opplæring som tilsvarer 40 timer. Imidlertid gis det anledning til å avtale kortere opplæring dersom det er hensiktsmessig.

Partene, NNN, NHO Mat og Drikke og BKLF, har inngått en avtale som innebærer at elektronisk HMS-opplæring er tilstrekkelig i henhold til lovens krav.

Kurset er utviklet i samarbeid med partene og gir verneombud og/eller AMU-medlemmer i baker- og konditorbransjen den nødvendige kunnskap for at de kan utføre sine verv på en forsvarlig måte jfr. Arbeidsmiljøloven § 6-5 første ledd og § 7-4.

Kurset kan også benyttes av arbeidsgivere og ledere som vil oppfylle lovens krav til HMS-opplæring for arbeidsgivere, jfr. Arbeidsmiljøloven § 3-5.

NB: I de tilfellene der en virksomhet ikke har tariffavtale, må partene lokalt avtale at denne elektroniske opplæringen dekker lovens krav (Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning, § 3-19).

Kurset består av en generell og en bransjetilpasset del, og gjennomføres som elektronisk opplæring med oppgaver og kunnskapstester.

I kurset blir følgende temaer gjennomgått:

  • Hva HMS er og nytteeffekten av HMS
  • Arbeidsmiljøloven og dens forskrifter
  • Arbeidsmiljøutfordringer (fysiske og psykiske, konflikter, varsling, ergonomi med mer)
  • Ansvar og plikter i HMS-arbeidet
  • Samarbeid og medvirkning
  • Systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid
  • Risikostyring
  • Inkluderende arbeidsliv
  • Sykefraværsoppfølging

Den bransjetilpassede delen har særlig fokus på aktuelle arbeidsmiljøutfordringer og egnede tiltak i baker- og konditorbransjen:

  • Melstøv
  • Ergonomi
  • Kutt- og klemskader med videre

Målgruppe

Verneombud, AMU-medlemmer og ledere i baker- og konditorbransjen.

Omfang

Det tar ca 15-20 timer å gå igjennom hele kurset. Det er lagt opp til og anbefales å gjennomføre kurset i flere bolker. Man styrer selv fremdriften.

Det er mulig å gå frem og tilbake i kurset og søke opp informasjon en periode etter gjennomføring.

Språk

Kurset er på norsk

Se demo

Test nettkurs i HMS: Her kan du prøve en liten del av kurset

Betingelser for NHO nettkurs

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: