(Denne siden ble sist oppdatert 19. juni 2024)
Verden må produsere mer mat til en økende befolkning og ha økt beredskap for forsyning av mat. Derfor har næringen et stort ansvar i å utnytte tilgjengelige ressurser til matproduksjon, samtidig som natur og biologisk mangfold opprettholdes og utslippet av klimagasser reduseres.
NHO Mat og Drikke arbeider for økt norsk produksjon av mat og drikke innenfor rammene av bærekraftig utvikling. Dette innebærer blant annet bedre utnytting av ressursgrunnlaget i Norge, sunnere kosthold, reduksjon av klimautslipp og mer sirkulær bruk av begrensede ressurser.
NHO Mat og Drikke jobber for medlemmenes interesser blant annet gjennom kontakt med politikere og embetsverk, gjennom høringsinnspill og utspill i den offentlige debatten.
Kommende høringer:
Høring av forslag om to krav til produktdesign for drikkevarebeholdere i plast til engangsbruk og innføring av overtredelsesgebyr i produktforskriften kapittel 2 b om regulering av enkelte produkter i plast.
Høringen finner du hos Miljødirektoratet
Har du innspill kan disse sendes til innen 07. august 2024.