(Denne siden er sist oppdatert 27. mai 2024)
For å sikre at forskningsaktiviteten på mat- og drikkeområdet er relevant for næringslivet arbeider NHO Mat og Drikke for at næringen skal være representert i styrer, fond og råd hvor strategier etableres, eller midler til forskning innvilges. På denne måten bidrar organisasjonen til at offentlige forsknings- og utviklingsmidler gir størst mulig nytte for bedriftene. Videre må tilskudd og utviklingstiltak i større grad enn i dag samordnes og forenkles, og også innrettes mot bedrifter med vekstambisjoner og -potensial.
NHO Mat og Drikke arbeider tett sammen med medlemsbedrifter og andre organisasjoner tilknyttet verdikjeden for mat og drikke for å fremme næringens interesser overfor myndigheter og politiske miljøer. Vi har særlig kontakt mot de sentrale forskningsinstitusjonene på matområdet, som Forskningsrådet og Nofima, og er også representert i styrer og utvalg som forvalter forskningsmidler.