Husk å sende inn nominasjon til Intensjonsavtalens utmerkelser!

Publisert

Bilder av råvarer

Foto: Ilja C. Hendel for NHO Mat og Drikke

Myndighetene har siden 2020 delt ut utmerkelser for godt arbeid til aktører i matvarebransjen som bidrar til et sunnere kosthold. Nå er det åpnet for å sende inn nominasjoner for 2024. Fristen er 20. oktober.

Intensjonsavtalens utmerkelse deles ut i to kategorier, én i kategorien sunnere produkter og en i kategorien sunnere markedsføring. Det er aktørene som er med i Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold som kan delta.

Nominer deres bidrag her

Helse- og omsorgsminister, Jan Christian Vestre sier i en pressemelding på regjeringens nettsider at han ønsker at det skal være lettere for folk å velge sunne matvarer, og at utmerkelsene bidrar til å gi oppmerksomhet til godt arbeid på kostholdsområdet. – Jeg håper det kommer mange nominasjoner i år, sier ministeren.

- Mat- og drikkenæringen setter pris på disse utmerkelsene, sier Anna Maria Karlsen, fagsjef matpolitikk i NHO Mat og Drikke. Det gjøres mye godt arbeid av aktørene i Intensjonsavtalen for å legge til rette for et sunnere kosthold. Nye produkter utvikles, eksisterende produkter omformuleres, porsjoner justeres og menyer, vareutvalg og markedsføring tilpasses. Denne innsatsen fortjener en påskjønnelse, legger hun til .
Les mer om Intensjonsavtalen og hvordan din virksomhet kan bli med i samarbeidet om sunnere kosthold mellom helsemyndighetene og matbransjen.

Les hele pressemeldingen på regjeringen.no

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: