- NHO Mat og Drikke er i hovedsak fornøyd med de nye kostrådene og de justeringene Helsedirektoratet har gjort etter høringsperioden, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.
Helsedirektoratet presenterte de nye kostrådene torsdag 15. august under Arendalsuken.
- At kostrådene kun handler om helse gir en god plattform for det videre folkehelsesamarbeidet og gir norske mat- og drikkeprodusenter den forutsigbarheten som er avgjørende for å kunne videreutvikle eksisterende og utvikle nye produkter, sier Brubakk.
- Vi har tidligere påpekt at en nedre grense på inntil 350 gram rødt kjøtt i uken ikke entydig kan begrunnes ut fra kunnskapsgrunnlaget for de nye rådene, sier han.
Brubakk sier at med de nye rådene på plass har vi et felles grunnlag for å arbeide videre med kosthold og folkehelse gjennom hele verdikjeden for mat og drikke. - Da er det også viktig at hele offentlig sektor også er lojale til rådene og legger disse til grunn i all sin virksomhet, understreker han.
Brubakk sier at NHO Mat og Drikke vil bruke tid på å sette seg inn i detaljene i begrunnelsen for rådene.