- Kostråd om helse er gode kostråd

Publisert

Den nye kostsirkelen fra Helsedirektoratet

Foto: Helsedirektoratet

- Det er riktig og viktig at de nye kostrådene dreier seg om helse og er kunnskapsbaserte. Rådene fortsetter å gi bedriftene de nødvendig lange linjene å forholde seg til og navigere etter, sier NHO Mat og Drikke om de nye kostrådene som Helsedirektoratet presenterte 15. august.

- NHO Mat og Drikke er i hovedsak fornøyd med de nye kostrådene og de justeringene Helsedirektoratet har gjort etter høringsperioden, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

Helsedirektoratet presenterte de nye kostrådene torsdag 15. august under Arendalsuken.

- At kostrådene kun handler om helse gir en god plattform for det videre folkehelsesamarbeidet og gir norske mat- og drikkeprodusenter den forutsigbarheten som er avgjørende for å kunne videreutvikle eksisterende og utvikle nye produkter, sier Brubakk. 

- Vi har tidligere påpekt at en nedre grense på inntil 350 gram rødt kjøtt i uken ikke entydig kan begrunnes ut fra kunnskapsgrunnlaget for de nye rådene, sier han. 

Brubakk sier at  med de nye rådene på plass har vi et felles grunnlag for å arbeide videre med kosthold og folkehelse gjennom hele verdikjeden for mat og drikke. - Da er det også viktig at hele offentlig sektor også er lojale til rådene og legger disse til grunn i all sin virksomhet, understreker han. 

Brubakk sier at NHO Mat og Drikke vil bruke tid på å sette seg inn i detaljene i begrunnelsen for rådene.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Petter Haas Brubakk. Administrerende direktør. NHO Mat og Drikke.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: