Neste måltid - veier videre for norsk mat- og drikkenæring

Publisert

– Mat og drikkeprodusentene er en del av løsningen i den omstillingen landet må gjennom og som de fleste politikere snakker om. Vi vil vise at vi har tydelige ambisjoner for næringen, og at de ambisjonene må støttes av politikken, sier Petter Haas Brubakk til Nationen.

NHO Mat og Drikke har nylig lansert et veikart som har fått navnet Neste Måltid. Hensikten med veikartet er å ta for seg helheten.

- Ofte diskuterer vi ulike spørsmål hver for seg. Poenget med veikartet Neste måltid er å se helheten i det vi er opptatt av, sier Brubakk.

I veikartet er det blant annet listet opp ti konkrete ambisjoner for hvilken retning næringen bør gå mot 2030. På lista står økt produksjon, økte markedsandeler, redusert klima- og miljøbelastning, redusert matsvinn, å være i front teknologisk, bidragsyter til bedre folkehelse, høyt nivå av mattrygghet, attraktiv karrierevei, mer forskning, innovasjon og utvikling og til slutt det at bedre rammevilkår vil gi flere arbeidsplasser og økt verdiskaping i Norge.

Her kan du laste ned veikartet i sin helhet, (.pdf-format)

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Petter Haas Brubakk. Administrerende direktør. NHO Mat og Drikke.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: