Regelverk om opprinnelsesmerking har trådt i kraft i Norge
Nytt regelverk trådte i kraft i Norge i tidligere i vår. Om ditt produkt er merket med opprinnelse må du innen 1. februar 2022 sikre at merkingen er korrekt etter de nye kravene.
Nytt regelverk trådte i kraft i Norge i tidligere i vår. Om ditt produkt er merket med opprinnelse må du innen 1. februar 2022 sikre at merkingen er korrekt etter de nye kravene.
I ny forskrift er det krav om å angi opprinnelse for hovedingrediensen i matvaren dersom hovedingrediensen ikke har samme opprinnelse som selve produktet. Hensikten er å gi bedre informasjon til forbrukerne og unngå villedning.
Det er viktig å sette seg inn i hva som regnes som opprinnelsesmerking og opprinnelsesland, og hvordan man vurderer hva som vil være hovedingrediensen i produktet. EU-kommisjonen har publisert et spørsmål og svar-dokument på mange ulike språk som kan være en god støtte. Det finnes også informasjon og veiledning hos Mattilsynet.
Mattilsynet skriver at de ikke vil fatte vedtak etter de nye kravene om opprinnelsesmerking frem til 1. februar 2022. Dette for å gi næringen tid til å implementere eventuelle nødvendige merkeendringer.
Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?