Etter- og videreutdanning

Kompetanse går stadig raskere ut på dato, og i fremtiden må næringslivet og den enkelte medarbeider ha et konstant blikk på å vedlikeholde og øke eksisterende kompetanse.

90 prosent av bedriftene i mat-, drikke og bionæringene sier at de i tillegg til å rekruttere ny kompetanse ønsker å bygge videre på, og utvikle de medarbeiderne og den kompetansen de allerede har i bedriften.

Like viktig som å sørge for at utdanningsveier og rekruttering til bransjene er i tråd med nåværende og fremtidige behov, er å sørge for at det finnes relevante etter- og videreutdanningstilbud som dekker mat-, drikke- og bionæringenes behov for kompetanseheving. Dette er en politisk jobb hvor NHO Mat og Drikke arbeider med å få opprettet bransjeprogram for kompetanseheving, eller bidrar til at det finnes kurs og utdanningstilbud på alle utdanningsnivå som er tilgjengelig for bedrifter og medarbeidere. De siste årene har NHO Mat og Drikke fått opprettet to bransjeprogram, både for mat- og drikkevareindustrien og i jordbruks-, skogbruks- og gartnernæringen. I tillegg inviterer vi bedriftene til å delta i kompetanseprosjekter som Matindustrien 4.0 og FREMtid for Kompetanse.

NHO Mat og Drikke er opptatt av å ha en tett kontakt med medlemmene for å være oppdatert på kompetansebehovet i bransjene. Organisasjonen har også et ansvar for å oppfordre bedriftene til å implementere kompetanseheving i strategier og i det daglige arbeidet.

  • Er du medlem og har innspill til vår politikk?
  • Da vil vi gjerne høre fra deg. Send en e-post til Espen Lynghaug:

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrettfoto av Lynghaug

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: