Kompetanse er konkurransekraft

Publisert

Nærbilde av hånd som holder to små brokkoliplanter.

Foto: © Ilja C. Hendel for NHO Mat og Drikke

Gjennom bransjeprogrammene for mat- og drikkevareindustri og jordbruks-, skogbruks- og gartnerinæringen finnes det en rekke gratis kurs og utdanninger tilgjengelig for deltagere fra medlemsbedrifter i NHO Mat og Drikke.

Disse utdanningstilbudene er finansiert av midler fra myndighetene. Så lenge tilbudene er en del av bransjeprogrammene er de gratis. Tilbudet er initiert av NHO Mat og Drikke i samarbeid med arbeidstakerorganisasjonene.

Lenker til kurstilbudene finnes nedenfor. Der det ikke er ført opp påmeldingsfrist, kontakt tilbyderen direkte for mer informasjon.

- Det er mange utfordringer med å drive næringsvirksomhet i Norge, men kunnskap og kompetanse er den rammebetingelsen det kanskje er lettest å gjøre noe med, sier Espen Lynghaug som er spesialrådgiver med ansvar for kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke. Gjennom treparts-bransjeprogrammene for kompetanseutvikling ble det gjort et solid løft, og mange av de utdanningene vi fikk på plass lever videre og lyses ut regelmessig av fagskoler og andre kurstilbydere. I disse dager holder bakerne og konditorene på å heve sin kompetanse gjennom en ny fagskoleutdanning, og ulike utdanninger for både landbruk og gartneri, skogbransjen og spekevarebedriftene er klare for påmelding. 

Eksempler på utdanninger og kurs som nå er åpne for påmelding:

Trøndelag høyere yrkesfagskole

  • Spekevareproduksjon, deltid (30 studiepoeng)
  • Matteknikk, deltid (120 studiepoeng) 

Bransjeprogrammet for Jordbruks-, skogbruks- og gartnerinæringen

  • Biologisk plantevern
  • Bærekraftige metoder og kompetanse i skogsmaskinbransjen
  • Fagbrev produksjonsteknikk
  • Ledelse innen jordbruk, skogbruk og gartnernæringen
  • Skjøtsel og forvaltning av skogeiendom

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrettfoto av Lynghaug

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: