To millioner til rekruttering
- Mat- og måltidsbransjen gir interessante arbeidsplasser med gode utviklingsmuligheter, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun bevilget to millioner kroner til en flerårig rekrutteringskampanje for bransjen.
- Mat- og måltidsbransjen gir interessante arbeidsplasser med gode utviklingsmuligheter, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun bevilget to millioner kroner til en flerårig rekrutteringskampanje for bransjen.
Pengene ble bevilget til et fellesprosjekt mellom et bredt spekter av arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner. Rekrutteringen til bransjen har i lang tid vært for lav. Formålet for det flerårige prosjektet er å øke rekrutteringen av kompetente arbeidstakere til mat- og måltidsbransjen og økt rekruttering til utdanningene innen restaurant- og matfag.
- Målet med rekrutteringskampanjen er å vise både nåværende og fremtidige fagarbeidere de gode mulighetene som finnes innenfor denne bransjen, sa statsråden ved overrekkelsen
- Målgruppen for kampanjen vil først og fremst være skoleelever, foresatte og unge voksne, sier Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke. Han legger til at det også er et uttalt krav fra myndighetene at prosjektet må være bredt forankret i bransjen, med representasjon fra partene i arbeidslivet, og hvor skole og skoleeier er med som samarbeidspartnere.
- Det gjøres mye godt rekrutteringsarbeid i dag, men det er behov for å samordne ressursene, og tenke nytt- I dette arbeidet bør prosjektet se på andre bransjer og næringer som har gjennomført vellykkede rekrutteringstiltak, sier Lynghaug.
Er du interessert i å høre mer om hvordan mat- og drikkeindustrien jobber med rekruttering? I NHO Mat og Drikkes nye podcastserie Neste måltid kan du høre hvordan Fafo-forsker Anna Hagen Tønder, Hilde Melfald fra Bakehuset og Einar Salvesen fra Freia Mondelez mener vi kan løse rekrutteringsutfordringene.
Mat- og måltidsbransjen er en samlebetegnelse for de utdanningstilbud, virksomheter, institusjoner og yrkesgrupper som er involvert i verdikjeden for mat, fra matindustri og lokal/småskala bearbeiding til restaurant- og institusjonsbord.
Følgende organisasjoner står bak prosjektet:
NHO Mat og Drikke, NHO Reiseliv, NHO Service og Handel, Sjømat Norge, Hovedorganisasjonen Virke, Fellesforbundet, Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Norske Kokkers landsforening (NKL), Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag (FORM).
Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?