Prisen deles hvert år ut til en virksomhet eller person som har utmerket seg på en særlig positiv måte i sitt kompetansearbeid eller jobbet positivt med rekruttering til mat- og måltidsbransjen.
Vurderingskriteriene i år har vært rettet mot synliggjøring og rekruttering, og samarbeid mellom ulike aktører. Tangen vgs leverer på alle disse kriteriene. Skolen har blant annet inngått et samarbeid med matindustrien i regionen for få startet opp en klasse i matproduksjon på Vg2 neste høst. I juni går "Tour de Servitør" av stabelen hvor målet er å gi elevene på Vg1 et godt innblikk i servitørfaget i samarbeid med lokale bedrifter. Fra neste skoleår vil skolen ha ca. 130 elever på Restaurant og matfag - fordelt på fem klasser i Vg1, samt klasser på alle Vg2-linjene: kokk/servitør, baker og konditor og matproduksjon. Avdelingen har også en voksenklasse og en klasse for elever med tilrettelagt undervisning. Elevene drifter både restauranten ved skolen og skolens ferskvareutsalg.
Når juryen valgte å gi prisen til Tangen er det også som en anerkjennelse til alle de lærere, avdelingsledere og rektorer landet rundt som gjør alt de kan for å utdanne gode fagarbeidere til mat- og måltidsbransjen.
- Det er en tøff kamp om de dyktigste folkene, og mat- og drikkeindustrien må gjøre seg attraktiv for å tiltrekke seg den rette kompetansen. Etter synkende tall til restaurant- og matfag i flere år, har trenden nå snudd. Årets søkertall viser at det er en økning sammenlignet med 2023 i elever som har restaurant- og matfag som sitt førstevalg. Landskonferansen er en godt etablert møteplass der skoler og næringsliv møtes og kan etablere samarbeid for å sikre at flere fullfører utdanningen med fag- eller svennebrev, sier Espen Lynghaug.
Landskonferansen for restaurant- og matfagene (LKRM) er landets største konferanse for de med interesse for kompetanse og rekruttering til mat- og måltidsfagene. Årets konferanse samlet over 150 deltagere og ble arrangert i Sandefjord 13. og 14.mai. LKRM samler rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorene og alle andre med interesse for restaurant- og matfagene, for kunnskapsdeling og faglig påfyll. Hovedtemaer i år var effektiv rekruttering, fullføring og livslang læring i mat- og måltidsbransjen. Tilbakemeldingene viser at mange fikk med seg nyttig påfyll og inspirasjon til den viktige jobben med å skaffe matindustrien kvalifisert arbeidskraft.