Landskonferansen for restaurant- og matfag 2024
Foto: © Ilja C. Hendel for NHO Mat og Drikke
Fag- og yrkesopplæringen står foran store endringer. Mange av disse skjer høsten 2024 når ny opplæringslov og forskrift til denne trer i kraft.
Foto: © Ilja C. Hendel for NHO Mat og Drikke
Fag- og yrkesopplæringen står foran store endringer. Mange av disse skjer høsten 2024 når ny opplæringslov og forskrift til denne trer i kraft.
Samtidig som rekrutteringsutfordringen til restaurant- og matfagene er vedvarende, svarer nesten 60 % av bedriftene som er medlem av NHO Mat og Drikke at de innen de neste ti årene har hva de vil beskrive som et generasjonsskifte i bedriften på grunn av at flere arbeidstakere går av med pensjon.
Situasjonen som er beskrevet over danner bakteppet for tematikken på Landskonferansen for restaurant- og matfag - LKRM 2024.
- Befolkningen blir stadig eldre, ungdomskullene minker og ungdom velger vekk industri- og håndverksfagene. Det er all grunn til å satse på rekruttering til bransjene våre, og på best mulig kvalitet i opplæringen i skole og bedrift, sier Espen Lynghaug, spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke.
Årets konferanse finner sted i Sandefjord og vil gå over to dager. Dette er en viktig møteplass for fagopplæring i mat- og måltidsbranjsen.
Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?