Landskonferansen for restaurant- og matfag 2024

Publisert

Foto: © Ilja C. Hendel for NHO Mat og Drikke

Fag- og yrkesopplæringen står foran store endringer. Mange av disse skjer høsten 2024 når ny opplæringslov og forskrift til denne trer i kraft.

Samtidig som rekrutteringsutfordringen til restaurant- og matfagene er vedvarende, svarer nesten 60 % av bedriftene som er medlem av NHO Mat og Drikke at de innen de neste ti årene har hva de vil beskrive som et generasjonsskifte i bedriften på grunn av at flere arbeidstakere går av med pensjon.

Situasjonen som er beskrevet over danner bakteppet for tematikken på Landskonferansen for restaurant- og matfag -  LKRM 2024.

- Befolkningen blir stadig eldre, ungdomskullene minker og ungdom velger vekk industri- og håndverksfagene. Det er all grunn til å satse på rekruttering til bransjene våre, og på best mulig kvalitet i opplæringen i skole og bedrift, sier Espen Lynghaug, spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke.

Årets konferanse finner sted i Sandefjord og vil gå over to dager. Dette er en viktig møteplass for fagopplæring i mat- og måltidsbranjsen.

For mer informasjon, se konferansens egne nettsider

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Portrettfoto av Lynghaug

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: