Bedret markedssituasjon og noe lysere utsikter
I NHOs medlemsundersøkelse for juli rapporterer medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke om en bedret situasjon. Dermed fortsetter markedssituasjonen å forbedre seg for fjerde måned på rad.
154 resultater
I NHOs medlemsundersøkelse for juli rapporterer medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke om en bedret situasjon. Dermed fortsetter markedssituasjonen å forbedre seg for fjerde måned på rad.
Landbruks- og matdepartementet (LMD) har besluttet en utvidet overgangsordning for bakepotet og industripotet slik at aktørene kan tilpasse seg det nye tollregimet.
I et nylig oversendt brev ber NHO regjeringen om bedre styring og økt kapasitet i Norges europaarbeid.
I arbeidet med ny opplæringslov og forskrift til denne har det vært mye usikkerhet knyttet til opplæringskontorenes fremtidige rolle i fag- og yrkesopplæringen. I første utkast til forskrift var opplæringskontorene ikke nevnt med et ord, og en endelig avklaring på dette kom først når den nye forskriften til opplæringsloven ble offentliggjort 3.juni.
NHO Mat og Drikke arrangerer tre debatter på Arendalsuka som alle tar opp sentrale spørsmål for mat- og drikkenæringens rammevilkår. NHO Mat og Drikke er i tillegg invitert til å delta på fremleggelsen av de nye norske kostholdsrådene som er en del av Arendalsukas hovedprogram.
Konkurransetilsynets kartlegging av de tre dominerende dagligvaregrupperingenes innkjøpsbetingelser i 2023 viser at innkjøpsprisene blir stadig likere.
- Å anklage matindustrien for å ønske å "ta livet av" kundene sine, er å sette hele problemet på hodet, sier Petter Haas Brubakk i forbindelse med publiseringen av en ny rapport fra WHO Europa som knytter ultraprosessert mat, tobakk, alkohol og fossile brensler til millioner av dødsfall hvert år.
Av alt mat- og drikkerelatert innhold et utvalg unge observerte og ble eksponert for i løpet av et døgn, utgjorde reklame for usunn mat og drikke kun 12 prosent av innholdet. Hele 61 prosent av innholdet kom fra utenlandske aktører, viser en kartlegging Opinion har gjort.
I den nye Emballasjeforordningen (PPWR) stilles det krav til at 10 prosent av drikkevareemballasjen skal være ombruksemballasje innen 2030. Det kan bety at Norge må gjeninnføre systemet med innsamling, vask, transport og lagring av eksempelvis glassflasker. NHO Mat og Drikke mener norske myndigheter har sovet i timen.
Økt kunnskap om partssamarbeidets rolle i kompetanseutvikling, forbedringsarbeid og rekruttering ute i bedriftene er blant de viktigste positive resultatene i følgeevalueringen Fafo har gjort av prosjektet FREMtid for kompetanse.