-
Ny modell for landbruksutdanning på høring
Arbeidet med å få på plass en fagutdanning i landbruksfag har pågått lenge. Nå ber utdanningsdirektoratet om innspill til en ny utdanningsmodell som kan løse kompetanseutfordringen.
-
En norsk oppfinnelse kan redusere matsvinn over hele verden
Holdbarhetsindikatoren Keep-it kan føre til redusert matsvinn og klimagassutslipp, og i tillegg skape arbeidsplasser.
-
Ny lovgivning vil kunne halvere matsvinn
Dersom de 33 forslagene følges, vil vi kunne nå målet om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030, mener Matsvinnutvalget som la frem sin rapport 3. januar. – Utvalgets forslag til ny lovgivning er både viktig og riktig, sier Terje Sletnes i NHO Mat og Drikke.
-
Hjelper alle å kaste mindre mat
De heller ut mindre melk selv, og de hjelper også butikkene og forbrukerne å kaste mindre. Å kaste mat er både dårlig etikk og dårlig miljøpolitikk – men det er sannelig dårlig økonomi, også, konstaterer Kavli-ledelsen.
-
Melk og drivstoff fra samme ku
Det er ikke langt fra matkilde til energikilde. Når gass fra kumøkk driver melkebilene til Tine, er det et av mange skritt på målet om å bli mest klimavennlig i Europa.
-
Forskning og innovasjon
Forskning og utvikling er en forutsetning for vekst, innvesteringer og konkurransekraft i mat-, drikke- og bionæringen. Dette krever gode finansielle rammebetingelser og videreutvikling og tilgang på sterke forsknings-, utdannings- og innovasjonsmiljøer.
-
Genteknologi i en bærekraftig fremtid
Genteknologiutvalget har levert sin rapport – "Genteknologi i en bærekraftig framtid". Genteknologi er i svært rask utvikling, og utvalget har foretatt en bred gjennomgang av ulike spørsmål rundt teknologi og rammeverk.
-
Samarbeid gir bedre folkehelse
En samlet innsats med ulike tiltak på tvers av mat- og drikkebransjen, og sammen med helsemyndighetene, gir best effekt for folkehelsen, viser Fafos evaluering av intensjonsavtalen mellom matbransjen og helsemyndighetene.
-
Gjør hverdagsprodukter sunnere
Det er når hverdagsproduktene blir sunnere at det virkelig hjelper på folkehelsa. Q-Meieriene og TINE sparer forbrukerne for flere hundre tonn med sukker og fett hvert år.