-
Ny stortingsmelding: Kompetansereformen "Lære hele livet"
Norge er, helt uavhengig av korona-krisen, i omstilling. Vi må skape mer og inkludere flere. Det kom frem da forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim la frem Stortingsmeldingen Kompetansereformen – Lære hele livet 22. april.
-
Fullføringsreformen må også bli kvalitetsreform
- Mat-, drikke- og bionæringen har først og fremst behov for godt kvalifisert arbeidskraft. Det sa Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse- og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke, da han deltok i høringen til "Fullføringsreformen - med åpne dører til verden og fremtiden".
-
Tett på - tidlig innsats
28. januar inviterte utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget til en høring om stortingsmelding Tett på - tidlig innsats og inkluderende fellesskap i barnehage, skole og SFO (Meld. St. 6 2019-2020). NHO Mat og Drikke deltok på denne.
-
Nye krav kan gi dårligere miljø og økte kostnader
I den nye Emballasjeforordningen (PPWR) stilles det krav til at 10 prosent av drikkevareemballasjen skal være ombruksemballasje innen 2030. Det kan bety at Norge må gjeninnføre systemet med innsamling, vask, transport og lagring av eksempelvis glassflasker. NHO Mat og Drikke mener norske myndigheter har sovet i timen.
-
Nestlé med krafttak mot plastavfall
Nestlé skaper et marked for resirkulert plast godkjent for matemballasje, og oppretter et fond for å skyte fart på innovasjon innen emballasje.
-
- Fortsatt ikke en god idé
Stortingets helse- og omsorgskomité har bedt regjeringen om å forskriftsfeste et markedsføringsforbud av usunn mat og drikke mot barn under 18 år. - Den sterke troen på at en forskrift og markedsføringsforbud er svaret på utfordringene med bedre folkehelsen blant barn og unge, deler vi ikke, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.
-
Norden vil bidra til ny EU-merkeordning
Nordiske ministre har skrevet brev til EU om ny matmerking. Erfaringene med Nøkkelhullet blir fremhevet.
-
Mindre fett og salt i hvert flak
Denne uken har det vært den internasjonale Salt Awareness Week. Gjennom intensjonsavtale og saltpartnerskapet jobber flere av medlemmene i NHO Mat og Drikke blant annet med å redusere saltinnholdet i sine produkter. Maarud er en av bedriftene som arbeider hardt for å sørge for stadig bedre helseprofil på snacksen.
-
Medlemsbedrifter som har sluttet seg til intensjonsavtalen
Disse medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke har sluttet seg til avtalen om å tilrettelegge for et sunnere kosthold 2022 - 2025. Bedriftene er angitt i alfabetisk rekkefølge.