-
Fremdeles 6 av 10 med udekket kompetansebehov
NHOs Kompetansebarometer 2019 ble lansert den 26. September, for sjette år på rad. I alt oppgir 61 prosent av NHOs medlemsbedrifter denne gangen at de i noen eller stor grad har et udekket kompetansebehov, hvorav 10 prosent oppgir i stor grad.
-
Etter- og videreutdanning
Kompetanse går stadig raskere ut på dato, og i fremtiden må næringslivet og den enkelte medarbeider ha et konstant blikk på å vedlikeholde og øke eksisterende kompetanse.
-
33 millioner til kurs og utdanninger for matindustrien
Bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien har vært en stor suksess. Tusenvis av ansatte har benyttet seg av muligheten til gratis kompetanseheving, men ennå er det mange som ikke kjenner til dette tilbudet.
-
Ny stortingsmelding: Kompetansereformen "Lære hele livet"
Norge er, helt uavhengig av korona-krisen, i omstilling. Vi må skape mer og inkludere flere. Det kom frem da forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim la frem Stortingsmeldingen Kompetansereformen – Lære hele livet 22. april.
-
Fullføringsreformen må også bli kvalitetsreform
- Mat-, drikke- og bionæringen har først og fremst behov for godt kvalifisert arbeidskraft. Det sa Espen Lynghaug, spesialrådgiver kompetanse- og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke, da han deltok i høringen til "Fullføringsreformen - med åpne dører til verden og fremtiden".
-
Tett på - tidlig innsats
28. januar inviterte utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget til en høring om stortingsmelding Tett på - tidlig innsats og inkluderende fellesskap i barnehage, skole og SFO (Meld. St. 6 2019-2020). NHO Mat og Drikke deltok på denne.
-
Nye krav kan gi dårligere miljø og økte kostnader
I den nye Emballasjeforordningen (PPWR) stilles det krav til at 10 prosent av drikkevareemballasjen skal være ombruksemballasje innen 2030. Det kan bety at Norge må gjeninnføre systemet med innsamling, vask, transport og lagring av eksempelvis glassflasker. NHO Mat og Drikke mener norske myndigheter har sovet i timen.