-
Over med hjemmekontor – FREMtid for kompetanse på NNN kontor
Lars Lindland er prosjektleder for det tre-årige prosjektet FREMtid for kompetanse, hvor 26 bedrifter fra mat- og sjømatindustrien deltar. Hensikten med prosjektet er å styrke partsamarbeidet og etablere nettverk for samarbeid og erfaringsutveksling på tvers i bransjen innenfor en rekke temaer.
-
-
Nytt utvalg skal øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen
Rekrutteringen til matfagene og måltidsbransjen har lenge vært kritisk lav. Det mangler både kokker til måltidsbransjen og fagarbeidere til mat- og drikkeindustrien. Nå har et regjeringsoppnevnt utvalg fått i oppgave å finne ut hvorfor.
-
Kompetansebehovsutvalget (KBU)
Kompetansebehovsutvalget ble etablert i 2017 med mandatperiode til 31. mai 2020. 10. februar 2020 la utvalget frem sin tredje og siste rapport. Formålet med KBU har vært å frembringe den best mulige faglige vurderingen av Norges fremtidige kompetansebehov.
-
Mange innspill til ny forskrift
1.august 2024 innføres den nye opplæringsloven for grunnskole og videregående skole. Fra samme dato skal også forskriften til loven, hvor de utfyllende beskrivelsene av hvordan loven skal forstås, være klar.
-
Bioøkonomi
Norge har store biologiske ressurser både på land og i havet. Befolkningsvekst og mål om lavere utslipp gjør at etterspørselen etter biologiske fornybare ressurser fra jord, skog og hav vil øke betydelig i årene som kommer.
-
Tjener bedre på å tenke på miljøet
Det viktigste er å ta vare på mennesker, dyr og miljø. Men bærekraft er god butikk, også: Det lønner seg å spare energi og kaste mindre mat, konstaterer Orkla-sjef Peter A. Ruzicka.
-
Reduksjon av klimautslipp
Mat- og drikkenæringen skal redusere utslippene av klimagasser i tråd med Norges nasjonale forpliktelser, og bidra til bedre og ny utnyttelse av fornybare natur- og bioressurser som grunnlag for økt verdiskaping.
-
Plastforsøpling skaper engasjement
- Vi har fått mange og gode innspill fra medlemsbedrifter i forbindelse med vårt høringssvar til nytt direktiv for engangsartikler i plast, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke. Det er helt nødvendig å forebygge og redusere forsøpling i naturen med engangsartikler i plast.