-
Nytt styre i NHO Mat og Drikke
Generalforsamlingen i NHO Mat og Drikke valgte torsdag 20. mai nytt styre. Konserndirektør i Orkla ASA, Håkon Mageli ble gjenvalgt som styreleder for perioden 2021-22.
-
Over med hjemmekontor – FREMtid for kompetanse på NNN kontor
Lars Lindland er prosjektleder for det tre-årige prosjektet FREMtid for kompetanse, hvor 26 bedrifter fra mat- og sjømatindustrien deltar. Hensikten med prosjektet er å styrke partsamarbeidet og etablere nettverk for samarbeid og erfaringsutveksling på tvers i bransjen innenfor en rekke temaer.
-
-
Nytt utvalg skal øke rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen
Rekrutteringen til matfagene og måltidsbransjen har lenge vært kritisk lav. Det mangler både kokker til måltidsbransjen og fagarbeidere til mat- og drikkeindustrien. Nå har et regjeringsoppnevnt utvalg fått i oppgave å finne ut hvorfor.
-
Kompetanse er konkurransekraft
Gjennom bransjeprogrammene for mat- og drikkevareindustri og jordbruks-, skogbruks- og gartnerinæringen finnes det en rekke gratis kurs og utdanninger tilgjengelig for deltagere fra medlemsbedrifter i NHO Mat og Drikke.
-
Kompetansebehovsutvalget (KBU)
Kompetansebehovsutvalget ble etablert i 2017 med mandatperiode til 31. mai 2020. 10. februar 2020 la utvalget frem sin tredje og siste rapport. Formålet med KBU har vært å frembringe den best mulige faglige vurderingen av Norges fremtidige kompetansebehov.
-
Mange innspill til ny forskrift
1.august 2024 innføres den nye opplæringsloven for grunnskole og videregående skole. Fra samme dato skal også forskriften til loven, hvor de utfyllende beskrivelsene av hvordan loven skal forstås, være klar.